Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyógymasszázsról képes leírás - Gyógymasszőr.tlap.hu
részletek »

Gyógymasszázsról - Gyógymasszőr.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyogymasszor.tlap.hu » Gyógymasszázsról
Keresés
Találatok száma - 10 db
A gyógymasszázs alapja a svédmasszázs

A gyógymasszázs alapja a svédmasszázs

A gyógymasszázst gyógyító jelleggel végzik, általában orvosi utasításra. A gyógymasszázs alapja a svédmasszázs, tehát az európai irányzathoz tartozik. A gyógymasszázs kifejezetten a nem teljes értékűen működő testrészekre irányul. A kezelés időtartama teljes mértékben a panasz mennyiségétől és erősségétől függ.

A gyógymasszázs bemutatása

A gyógymasszázs bemutatása

A gyógymasszázs egy általában orvosi utasításra végzett gyógyító jellegű masszázs. Alapja a svédmasszázs, ezért a nyugati típusú masszázs irányzatok közé tartozik. A gyógymasszázs a problémás, nem teljes értékűen működő testrészekre koncentrál. A kezelések időtartama és gyakorisága a panaszok erősségétől függ!

A gyógymasszázs ismertetése

A gyógymasszázs ismertetése

A gyógyító masszázs nyugtatja az idegeket, kellemes érzést nyújt, s megteremti a test és lélek egyensúlyát. A gyógyító masszázs javítja a vérkeringést azáltal, hogy elősegíti a vér áramlását végtagokból a szív felé. A simító mozdulatok, melyeket "effleurage"-nek nevezünk, növelik a friss vér áramlását, amely tápanyagokat és oxigént szállít a szerveknek és az izmoknak.

A masszázs rejtelmei

A masszázs rejtelmei

Túlhajszolt, megfáradt testünknek, sportban edzett izomzatunknak kijár néha egy kis kényeztetés. Mindannyian ismerjük, mégsem tudjuk pontosan, mire jó a masszázs. A masszázs a test felületén meghatározott fogásokkal és kezelési céllal alkalmazott mechanikai inger, amelyre kialakuló szervezeti reakció a fizikális válasz. Rendszertanilag a természeti, elsősorban a fizikai energiát felhasználó terápiák csoportjába tartozik, s ezzel a fizioterápia szerves részét képezi. A masszázs ingerei közvetlenül, mechanikai úton és közvetetten az idegrendszer útján hatnak a szervezetünkre. Ezúton befolyásolható a belső szervek funkcionális működése, valamint a szövetek, bőr, kötőszövet, izomszövet állapota. Terápiás hatása alapján fontos szerepet játszik a megelőzésben, a gyógyításban és a rehabilitációban.

Gyógymasszázs otthon

Gyógymasszázs otthon

Sokszor előfordul, hogy fáradtak vagyunk, fáj a fejünk, és jólesne egy kis masszázs. Ám az nem olcsó. Szerencsére van két kezünk! Önmagunkat frissíthetjük fel a megfelel ő pontok stimulálásával. A kéz nem csak munkaeszköz.

Kínai gyógymasszázs

Kínai gyógymasszázs

A kínai gyógymasszázs során is a szervezetben áramló energia, a csi befolyásolása, az életenergia áramlását gátló akadályok leküzdése, az energiaháztartás harmonizálása a fő cél. Az ehhez használt eljárások: az akupunktúrás pontok kézzel történő kezelése, a különböző masszázsfogások alkalmazása az izmokon, meridiánokon és a mobilizációs technikák.

Masszázs oldalak gyűjteménye

Masszázs oldalak gyűjteménye

Masszazslapok oldalon megtalál minden információt, segítséget, ami a masszázzsal kapcsolatos. A honlapon található masszázs-linkgyűjtemény segítségével eljuthat az Önt érdeklő masszőrökig, vagy a masszázs szolgáltatásokig. Információt kaphat a különféle masszázsfajtákról (gyógymasszázs, szegment masszázs, thai masszázs, svédmasszázs, mézes masszázs).

Masszázsok története

Masszázsok története

Mióta ember az ember tudtán kívül már elkezdte alkalmazni a masszázsok fogásait, hogy kezeljék fájó testrészeiket, dörzsölték, nyomkodták a fájdalmak csillapítása végett. Írásos feljegyzések is találhatók ezekről már időszámításunk előtt több mint 2000 évről. Legkorábbról Ázsiából találhatók jegyzetek, ahol azt is megtudhatjuk, hogy voltak országok ahol a vakok végezték a maszírozásokat. Lassan elterjedt az egész világban, de olvass róla bővebben az oldalon, sőt akár külön a különböző masszázsok kezdeteiről is találhatsz érdekességeket.

Masszázsportál - Masszázsinfo, masszőrök

Masszázsportál - Masszázsinfo, masszőrök

Többet akar tudni a masszázsról? Keresse fel oldalunkat, ahol mindent megtalál, ami a masszázzsal kapcsolatos, masszőrök, masszőzök és különböző masszázsfajták, svédmasszázs, thai masszázs, erotikus masszázs, gyógymasszázs, shiatsu masszázs. Útbaigazítás masszázs témában. - Masszőr, masszőz ajánló oldalak - Masszázsfajták leírásai - A masszázsolajokról - Masszázs témájú link- és cikk gyűjtemény - Masszázs bemutató képek és videók.

Hirdetés
Orvosi vagy gyógymasszázs

Orvosi vagy gyógymasszázs

Orvosi vagy gyógymasszázs - orvos által felállított diagnózis alapján gyógymasszőr által kivitelezett tevékenység. A kezelés célja a gyógyítás, kezelések folyamán segíteni kell a beteg pszichés egyensúlyának újraépítését.

Tuti menü